A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА "КРАСНОКУТСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ" КРАСНОКУТСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Міністерством освіти і науки України розроблено рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні

Дата: 05.04.2022 12:25
Кількість переглядів: 57

Міністерством освіти і науки України розроблено рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні.

Документ містить інформацію про організацію освітнього процесу в закладах дошкільної освіти та ІППО, план та алгоритм дій в умовах воєнного стану для засновників, керівників і педагогічних працівників цих закладів, а також корисні посилання, які допоможуть організувати діяльність, яка буде сприяти всебічному розвитку, психологічній стабільності  та вихованню дітей раннього та дошкільного віку в домашніх умовах та під час використання дистанційних і змішаних форм освітнього процесу.

“Наперекір жорстоким воєнним наступам рф заклади дошкільної освіти продовжують надавати освітні послуги дітям. Задля безпеки всіх учасників освітнього процесу частина дитячих садочків не працює. Та є заклади, які почали працювати у звичному режимі або використовуючи дистанційну форму роботи з дітьми та батьками. Саме тому нам важливо підтримувати вихователів і дітей, а особливо варто звертати увагу на їхнє психологічне здоров’я”, – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Документ складається із трьох частин:

  • «Методичні рекомендації щодо здійснення освітньої діяльності з питань дошкільної освіти на період дії правового режиму воєнного стану», розроблені спільно з ДУ «Український інститут розвитку освіти» та ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти». 
  • Рекомендації «Щодо здійснення заходів захисту вихованців під час освітнього процесу в умовах воєнного стану та надзвичайної ситуації», розроблені спільно з  Державною службою України з надзвичайних ситуацій.
  • «План дій вихователя закладу дошкільної освіти у випадку надзвичайної ситуації», розроблений спільно з Командою підтримки реформ Міністерства освіти і науки України та за сприяння фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, працює дитячий онлайн-садок НУМО з відеозаняттями для дітей віком від 3 до 6 років.


« повернутися

Вхід для адміністратора