A A A K K K
людям з порушенням зору
КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА "КРАСНОКУТСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ" КРАСНОКУТСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Учаснику сертифікації

Дата: 29.08.2023 16:23
Кількість переглядів: 25

 

Учаснику сертифікації

 

Сертифікація 2023

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 січня 2023 р. № 35 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2023 році» сертифікація педагогічних працівників буде здійснюватись для:

  • вчителів початкових класів, не більше 1500 осіб;

Терміни реєстрації з 30 січня по 13 лютого 2023 року в два етапи:

- основний етап – 30 січня - 05 лютого;

- додатковий етап - 06 - 13 лютого.

  • вчителів математики, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти, не більше 500 осіб;

Терміни реєстрації з 01 до 11 серпня 2023 року в два етапи:

- основний етап 01 - 07 серпня;

- додатковий етап 07 - 11 серпня

  • вчителів української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти, не більше 500 осіб.

Терміни реєстрації з 01 до 11 серпня 2023 року в два етапи:

- основний етап - 01 - 07 серпня;

- додатковий етап  - 07 - 11 серпня

 

Вимоги до учасників сертифікації

Алгоритм дій учасника сертифікації - 2023

1. Зареєструватися

2. Взяти часть у незалежному тестуванні

3. Здійснити самооцінювання власної педагогічної майстерності

  • Ознайомитися з Методичними рекомендаціями щодо заповнення учасниками сертифікації анкети самооцінювання власної педагогічної майстерності

- для вчителів початкових класів;

- для вчителів української мови та літератури;

- для вчителів математики.

  • Заповнити анкету самооцінювання

- для вчителів початкових класів;

- для вчителів української мови та літератури;

- для вчителів математики.

  • Надіслати заповнену анкету самооцінювання на електронну пошту certification@sqe.gov.ua

4. Ознайомитись з Методикою експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення їх практичного досвіду роботи

- для вчителів початкових класів;

- для вчителів української мови та літератури;

- для вчителів математики.

5. Отримати результати сертифікації

Права та обов’язки учасника сертифікації

Педагогічний працівник має право на:

  1. Проходження сертифікації безоплатно один раз на три роки (ч. 5 ст. 49 Закону України «Про повну загальну середню освіту»)

  2. Повторне проходження сертифікації не раніше ніж через рік у разі не отримання сертифікату (ч. 5 ст. 49 Закону України «Про повну загальну середню освіту»)

  3. Щомісячну доплату в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката (крім педагогічних працівників, стосовно яких встановлено факт порушення академічної доброчесності) у разі отримання сертифікату (ч. 6 ст. 49 Закону України «Про повну загальну середню освіту»)

  4. Зарахування проходження атестації, а також присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання у разі успішного проходження сертифікації (ч. 7 ст. 49 Закону України «Про повну загальну середню освіту»)

  5. Залучення до проведення інституційного аудиту в закладах освіти, розроблення та акредитації освітніх програм (ч. 5 ст. 51 «Про освіту»)

  6. Здійснення інших процедур і заходів, пов’язаних із забезпеченням якості та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти

  7. Відмову за власним бажанням від участі у сертифікації у встановленому порядку (п. 16, 32 Положення про сертифікацію педагогічних працівників )

ВАЖЛИВО! Неуспішне проходження педагогічним працівником сертифікації не впливає на результати його чергової (позачергової) атестації, підтвердження наявної чи присвоєння наступної педагогічної категорії, продовження його роботи на відповідній посаді чи застосування до нього будь-яких заходів адміністративного впливу (п. 41 Положення про сертифікацію педагогічних працівників)

Обов’язки педагогічних працівників:

  1. Виконувати обов’язки, визначені законами України «Про освіту»«Про повну загальну середню освіту», іншими актами законодавства, установчими документами закладу освіти, трудовим договором та/або їхніми посадовими обов’язками (ч. 3 ст. 22 «Про повну загальну середню освіту»)

  2. Проводити навчальні заняття згідно з календарним планом своєї роботи та відповідним навчальним планом (п. 33 Положення про сертифікацію педагогічних працівників)

  3. Не проводити репетиції навчальних занять (п. 33 Положення про сертифікацію педагогічних працівників)

 

« повернутися

Вхід для адміністратора